Alles wat je ‘moet’ weten over de nieuwe Kia EV3

Geplaatst op: 27/05/2024 Alles wat je ‘moet’ weten over de nieuwe Kia EV3

De nieuwe Kia EV3 is nu al razend populair. En dat is niet gek, want de EV3 belooft de beste auto in zijn segment te worden. Geïnspireerd door de Kia EV9, maakt dit nieuwe model enorme indruk met zijn rijbereik tot 600 kilometer en zijn snellaadtechnologie om op te laden van 10 naar 80% in slechts 31 minuten.

Assertieve uitstraling

De EV3 heeft een zeer assertieve uitstraling. De iconische 'Tiger Face' bevat het nieuwste kenmerkende Star Map verlichtingsconcept en de koplampen aan de uiteinden van het front, dragen bij aan de brede en zelfverzekerde look van dit model. Dan hebben we het nog niet eens over de 19" diamantgeslepen wielen, die verblijven in de robuuste, vierkante wielkasten van de EV3. De wielen zijn een van de eerste designelementen die ons opvielen bij de onthulling van deze elektrische SUV. Ze geven de auto een unieke en futuristische look. Aan de achterkant van de EV3 is de inspiratie van de EV9 wat minder goed te zien. Hier gaat het nieuwe model zijn eigen weg, en dat levert een fraai en assertief totaalplaatje op. Ook goed om te weten: de compacte SUV is 4.30 meter lang, 1.85 meter breed, 1.56 meter hoog en heeft een wielbasis van 2.68 meter.

Duurzaam interieur met plaats voor vijf personen

Het zeer ruime interieur van de EV3 biedt plaats aan vijf personen. Daarnaast is het interieur grotendeels gemaakt van duurzame materialen. Zo is het materiaal in de armleuningen van de deuren, de stoelbekleding, vloermatten en de bagageruimte heel gemakkelijk te recyclen, omdat het gemaakt is van polyethyleentereftalaat. Verder zorgt het overzichtelijke dashboard voor een makkelijke bediening voor zowel de bestuurder als de passagier. Een opvallend detail hierbij is het ‘tafeltje’ die uit de middenarmsteun komt. Hier kun je tijdens het opladen van de auto, je laptop neerzetten om even aan het werk te gaan. Ook beschikt de Kia EV3 over een AI-spraakassistent, spelletjes op het infotainmentscherm en diensten als YouTube en Netflix, zodat jij je niet hoeft te vervelen tijdens het opladen.

Actieradius van maximaal 600 kilometer

Deze compacte SUV beschikt over een ultramoderne elektrische aandrijflijn met voorwielaandrijving. Het standaardmodel heeft een batterij van 58,3 kWh en die van de EV3 Long Range heeft een capaciteit van 81,4 kWh. De maximumsnelheid van de Kia EV3 is 170 kilometer per uur. Door de elektromotor van 150 kWh/283 Nm, ben je met 7,5 seconden van 0-100 kilometer per uur. De EV3 Long Range heeft een verwacht bereik van maximaal 600 kilometer (WLTP) en het geavanceerde Vehicle Charging Management System zorgt ervoor dat de batterij in ongeveer 31 minuten van 10 tot 80% kan worden opgeladen. 

Verdere specificaties, uitrustingsdetails, technische gegevens en ook de Nederlandse prijzen worden later bekend gemaakt. Bij Fase Autobedrijven houden wij je uiteraard op de hoogte van ontwikkelingen omtrent deze bijzondere auto.

Wil jij als een van de eersten achter het stuur van de nieuwe EV3 plaatsnemen? Neem contact op met Gerben (gerbenlok@faseautobedrijven.nl), dan kijken we samen naar de mogelijkheden.