Autopers lovend over nieuwe Kia Ceed

Geplaatst op: 18/09/2018 Autopers lovend over nieuwe Kia Ceed

Sinds kort staat hij in de showroom en is al beschikbaar vanaf € 22.595: de nieuwe Kia Ceed. De krachtig gelijnde vijfdeurs hatchback is beter, mooier en rijker uitgerust dan ooit. Dat vinden wij niet alleen, dat vinden ook de autotesters van Autovisie, Autoweek en Autoblog. Zij reageren zonder uitzondering enthousiast. Zowel over het design als over de dynamische rijeigenschappen.

Autovisie reed de nieuwe Kia Ceed met de 1.0 driecilinder met 120 pk. Testrijder Jaco Bijlsma noemt het “een hele prettige motor, gekoppeld aan een goede versnellingsbak.” “Dit mag dan wel een allround auto zijn, het is ook echt een auto waar je stuurplezier aan kunt beleven. Een eerlijke auto qua wegligging. Een auto die echt goed vertaalt wat jij hem aan input geeft.”

Krachtige motoren

Roy Kleijwegt van Autoweek is het met Bijlsma eens. Ook hij vindt dat de Ceed heel volwassen rijdt en veel rijplezier biedt: “Er zit heel veel rust en balans in het onderstel”. Ook stipt Autoweek de 140 pk sterke 1.4 Turbo aan. “Daarin heb je heel veel koppel vanaf lage toerentallen, dus je kunt de auto soepel rijden zonder dat je bij een inhaalactie eerst drie versnellingen terug moet.”

Doordacht interieur

Over de ergonomie is Bijlsma eveneens goed te spreken. Het interieur steekt goed in elkaar, zegt hij: “Geen overdreven knoppenvertoon, maar gewoon to-the-point informatie. De zitpositie is prima. Fijn stuurwiel, goede stoelen. Voldoende ruimte ook voor iemand van 1 meter 90.”

Rijbeleving

Wouter Karssen van Autoblog is net als z’n collega’s positief: “Hij is gewoon goed. Ik ben een dagje aan het sturen en soms ben je een auto dan een beetje zat, maar deze stuurt gewoon leuk. De stoelen zitten goed.”