Kia winterbanden voor een veilige winter

Geplaats op: 10/12/2019 Kia winterbanden voor een veilige winter

Of je nou naar de bergen op vakantie gaat en in de sneeuw terecht komt of elke dag over natte wegen op en neer rijdt naar je werk. Het is voor iedereen belangrijk om in de winter de juiste banden te gebruiken. Om de veiligheid te verbeteren, maar ook om je rijcomfort te vergroten. Kia winterbanden presteren bij lagere temperaturen en weersomstandigheden als regen, hagel en sneeuw een stuk beter dan een normale band. En dat zorgt voor optimale veiligheid als de grip op de weg minder is en verkleint het risico op slippen en ongelukken.

Waarom Kia winterbanden?

Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius wordt rubber hard. Dat zorgt ervoor dat de remweg van een normale band langer wordt, doordat de band grip verliest. Kia winterbanden hebben een speciaal afgestemde rubbersamenstelling, die onder de 7 graden Celsius wel soepel blijft. Dat zorgt voor extra grip op de weg en verkort de remweg. En dat zorgt dus voor minder risico op slippen. Maar ook voor een betere wegligging, waardoor je soepeler en veiliger door de bochten rijdt. Kia winterbanden voeren door het speciale profiel met extra lamellen bovendien beter water en natte sneeuw af. Zo heb je minder snel last van aquaplaning.

5 voordelen van winterbanden

  • Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius meer grip op de weg en kortere remweg.
  • Minder slipgevaar bij remmen op sneeuw of ijs.
  • Minder rolweerstand en daardoor besparing van brandstof.
  • Minder slijtage en minder kans op schade aan de banden.
  • Kia winterbanden zorgen tijdens het rijden voor minder geluid.

In de zomer met winterbanden rijden?

In de zomer hebben winterbanden eigenlijk het omgekeerde effect. Ze zorgen dan juist voor een langere remweg dan normale banden. Bij een snelheid van 50 km/u en een temperatuur van 15°C heeft een auto met winterbanden 2 tot 3 meter meer nodig om tot stilstand te komen dan een auto met normale banden. Die afstand wordt groter naarmate het warmer wordt. En ook niet onbelangrijk, in de zomer slijten winterbanden veel sneller dan reguliere banden. Dan heb je na de zomer dus weinig profiel meer over en heb je in de winter eigenlijk alweer nieuwe banden nodig. Beter wissel je na de winter je banden dus weer om voor reguliere banden.

Onderhoud van winterbanden

De prestaties van je auto worden in hoge mate beïnvloed door de conditie van je banden. Dat geldt ook voor de veiligheid en voor het brandstofverbruik. Zorg er daarom voor dat je je Kia winterbanden in topvorm houdt, door regelmatig de bandenspanning te controleren en de slijtage te blijven controleren. Dat kun je zelf doen, maar je kunt voor de zekerheid ook even contact opnemen met je Kia dealer. Zeker als je van plan bent een lange afstand af te gaan leggen.

Regels over winterbanden in het buitenland

Steeds meer landen eisen dat je in de wintermaanden winterbanden gebruikt. Als je je daar niet aan houdt, riskeer je een boete. Automobilisten die bij een ongeluk betrokken raken terwijl ze op normale banden rijden, kunnen bovendien mede aansprakelijk gesteld worden voor de schade die aangericht is. En soms krijg je ook een deel van je letselschade niet terug als je geen winterbanden gebruikt. Je moet hier rekening mee houden als je van plan bent in de wintermaanden naar Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland te rijden.

Kia winterbanden plaatsen?

We voorzien je graag van de beste kwaliteit originele Kia banden. En zorgen er uiteraard voor dat je nieuwe banden tip top op je auto gemonteerd worden. Liefst met stalen velgen, omdat die het best bestand zijn tegen winterse weersomstandigheden en tegen bijtend strooizout. Neem contact met ons op over welke winterbanden het meest geschikt zijn voor jouw Kia. Dan helpen we je verder om je voor te bereiden op een veilig winter op de weg!