De Kia EV9 kan Woerdense huizen voorzien van stroom

Geplaatst op: 07/08/2023 De Kia EV9 kan Woerdense huizen voorzien van stroom

De gemeente Woerden en Alphen aan den Rijn willen een duurzamere stad en stimuleren het gebruik van elektrische auto's. Woerden is samen met Alphen aan den Rijn koploper in het Groene Hart als het gaat om het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente. Maar is het ook al bekend bij de gemeenten en inwoners dat de Kia EV9 er klaar voor is om huizen in Woerden en Alphen aan den Rijn te voorzien van stroom?

Auto’s: de energieoplossing van de toekomst

De Kia EV9 kan niet alleen elektrische apparaten en andere elektrische voertuigen opladen, maar is er ook klaar voor om huizen van stroom te voorzien. Dit komt doordat de Kia EV9 is voorzien van bidirectionele laadtechnologie.

 “Je kan de Kia EV9 gebruiken als een grote batterij  voor je huis. Een volledig opgeladen EV9 kan een huishouden 5 tot 10 dagen van stroom voorzien.”, Gerben Lok van Fase autobedrijven spreekt over een revolutionaire uitvinding! Voor veel huishoudens zou dit een enorme bijdrage kunnen leveren in de energievoorziening.

Complete straten voorzien van energie

Deze bidirectionele laadtechnologie kan bijdragen aan het stabiliseren van het net, de toepassing van duurzame energie ondersteunen en mogelijk de kosten verlagen. Elektrische auto’s kunnen met de Vehicle-to-Grid (V2G)-technologie, wat wil zeggen dat de energie in de batterij terug geleverd kan worden aan het elektriciteitsnet, op termijn ook fungeren als virtuele energiecentrales. Op naar genoeg energie om complete straten van energie te voorzien!

Koploper in laadpalen

Woerden telt momenteel 450 laadpalen, Alphen aan den Rijn heeft 778. Dit blijkt uit een analyse van ANP/LocalFocus. Er is een sterke toename van het aantal laadpalen in het Groene Hart. Elektrische auto’s kunnen op steeds meer openbare plaatsen worden opgeladen. Een mooie ontwikkeling.

Gerecyclede kunststoffen en biologische vezels

De Kia EV9 is een duurzame, milieuvriendelijke  auto. De auto is uitgerust met een groot aantal duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen en biologische vezels. Ook is de Kia EV9 uitgerust met een geavanceerd regeneratief remsysteem, waardoor de auto energie kan terugwinnen tijdens het remmen en vertragen.

Duurzame mobiliteit

De ruime Kia EV9 is de nieuwste toevoeging aan de groeiende lijn van elektrische voertuigen van Kia. De elektrische SUV die niet alleen krachtig en stijlvol is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Kia heeft als strategie om leider te worden op het gebied van duurzame mobiliteit en het streven is om tegen 2045 CO2-neutraal te zijn. De Kia EV9 markeert een mijlpaal op dit gebied.

Neem voor meer informatie over de Kia EV9 contact op met Fase Autobedrijven. De EV9 is leverbaar vanaf €71.495