Fase Alphen aan den Rijn en Waddinxveen officieel Erkend Duurzaam

Geplaatst op: 02/11/2017 Fase Alphen aan den Rijn en Waddinxveen officieel Erkend Duurzaam

Onze vestigingen Fase Alphen aan den Rijn en Waddinxveen zijn sinds heden een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat wij in alle facetten van onze bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van ons autobedrijf? Op die vraag heeft onze directeur Mark een helder antwoord. "Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We maken gedeeltelijk al gebruik van groene stroom en gaan zuinig om met energie. Onze recent verbouwde vestiging in Waddinxveen is geheel voorzien van LED verlichting."

Duurzaam betekent voor ons als werkgever dat er aandacht is voor het welzijn van onze medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf zetten wij ons in voor stichting CliniClowns en maken wij voor hen het vervoer mogelijk.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in ons autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showroom staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Kia. "Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto's met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Wij denken graag mee met onze klanten en informeren hen over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto's die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen."

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.