Fase Autobedrijven als eerste in Nederland 'Kia Erkend Schadeherstel' gecertificeerd

Geplaatst op: 21/12/2016 Fase Autobedrijven als eerste in Nederland 'Kia Erkend Schadeherstel' gecertificeerd

Vandaag hebben Kia-dealer Fase Autobedrijven en het hierbij aangesloten Schadebedrijf Buntsma in Alphen aan den Rijn als eerste in Nederland het keurmerk ‘Kia Erkend Schadeherstel’ (FOCWA Categorie 2) ontvangen. Dat betekent dat Kia’s met schade hier gegarandeerd volgens de fabrieksnormen worden hersteld. Directeur Mark Bouter van Fase Autobedrijven ontving de oorkonde uit handen van Marcel Sluis, Directeur After Sales van Kia Motors Nederland. Kia Motors Nederland heeft via een audit de kwaliteit van het schadeherstel bij Fase en Buntsma gecontroleerd. Naar verwachting ontvangen ook de overige Kia-dealers en -reparateurs binnen het Kia dealernetwerk het nieuwe keurmerk (FOCWA Categorie 1 of 2) binnen vier maanden.

“Auto’s worden technisch steeds complexer en schadeherstel vergt dus steeds meer merk specifieke kennis”, zegt Bertill Polhuis, Manager Parts van Kia Motors Nederland. “Verzekeringsmaatschappijen sturen daarom auto’s met schade vaker naar merkdealers, die beter in staat zijn om de kwaliteit van dat herstel te waarborgen”.

Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een schadeherstelbedrijf allereerst voldoen aan de eisen, zoals de FOCWA die stelt voor Erkend Schadeherstel. Daarnaast stelt Kia nog aanvullende eisen. “Wij geloven in merk specifiek schadeherstel. En daarom is deze erkenning een belangrijke stap voor ons, als Kia-dealer”, zegt Mark Bouter.