Ken je deze 7 slimme technische snufjes van Kia al?

Geplaatst op: 04/10/2018 Ken je deze 7 slimme technische snufjes van Kia al?

 

Nieuwe Kia's krijgen steeds meer slimme snufjes voor comfort, fun en veiligheid. Uit onderzoek blijkt dat veel autobezitters niet weten wat hun auto allemaal kan, of hoe die rijhulpsystemen werken. Wij leggen dat graag aan je uit! Van autonome noodremassistentie en adaptieve cruise control tot dodehoekassistentie en meer. Ken jij ze allemaal?

Er zijn inmiddels zo’n 50 verschillende systemen. Van grootlicht- tot noodremassistentie en van dodehoek- tot parkeerassistentie. Allemaal slimme snufjes, die tevens bouwstenen zijn voor (deels) autonoom rijden.

Vaak geen idee!

Maar weten consumenten dat wel, en gebruiken ze die systemen ook echt? Dat valt tegen. Onderzoek onder 1.355 zakelijke rijders van allerlei automerken laat zien dat ze vaak geen idee hebben welke slimme veiligheidssystemen er in hun auto zitten, en hoe je die kunt gebruiken.

DRIVE WiSE van Kia

Jammer, want die techniek maakt autorijden daadwerkelijk comfortabeler, ontspannener én veiliger. Ook Kia biedt veel van zulke slimme features, gebundeld onder het label DRIVE WiSE. De nieuwe Kia Ceed bijvoorbeeld haalt daarmee al ‘level 2’ autonoom rijden. Hieronder vind je 7 verbazingwekkend slimme rijhulpjes. 

1. Autonome noodremassistentie

Je Kia let áltijd op als hij beschikt over autonome noodremassistentie. Dit slimme veiligheidssysteem speurt continu de weg af op zoek naar mogelijke gevaarlijke situaties. Ziet hij gevaar, dan slaat hij alarm en maakt indien nodig zelfs automatisch een noodstop. 

2. Dodehoekassistentie

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. En het is een... medeweggebruiker in je dode hoek!’ Via je spiegels én de dodehoekassistentie heb je optimaal zicht rondom – zelfs in je dode hoek. Het geheim van de dodehoekassistentie zijn z’n voelsprieten: radarsensoren.

3. (Actieve) Rijbaanassistentie

Als je onbedoeld (zonder richting aan te geven) buiten je rijbaan dreigt te raken, grijpt de rijbaanassistentie in. Die ‘leest’ continu de strepen links en rechts van je rijbaan en slaat alarm als je Kia daar per ongeluk overheen dreigt te komen. De actieve rijbaanassistentie kan zelfs automatisch terugsturen!

4. Adaptieve cruise control

Met de adaptieve cruise control aan rijd je nooit meer te dicht op je voorganger. De radar aan de voorzijde scant continu de afstand tot je voorligger. Kom je daar te dicht bij, dan laat het systeem gas los of kan zelfs de rem bedienen om veilig afstand te houden.

5. Kruisend verkeersdetectie achter

Achteruit wegrijden uit een parkeerplek is vaak behoorlijk lastig. Met de Kruisend verkeersdetectie aan de achterzijde van je Kia is dat verleden tijd: dit systeem geeft je ‘ogen in je rug’.

6. Grootlichtassistentie

De grootlichtassistentie helpt je om te voorkomen dat je met groot licht aan je tegenliggers verblindt. Het ‘ziet’ tegemoetkomende tegenliggers en dimt dan tijdelijk je groot licht. Zodra je de tegenligger bent gepasseerd, gaat je groot licht automatisch weer vol aan.

7. Dynamische bochtverlichting

Zou het niet fantastisch zijn als je verlichting meebeweegt met de richting die je oprijdt? Dynamische bochtverlichting doet dat. Op basis van je stuuruitslag weet het systeem waar je naartoe wilt en verlicht de weg voor je.

Weten hoe het werkt?

Hoeveel van deze kende je, en zou jij ook wel willen in je volgende Kia? Kom voor meer informatie of uitleg eens langs bij Fase Autobedrijven in Woerden, Alphen aan den Rijn of Waddinxveen.  Wij vertellen je graag meer over de techniek, de bediening, de vele handige voordelen en de beschikbaarheid.