Kia Niro EV concept als voorbode op de toekomst

Geplaatst op: 10/01/2018 Kia Niro EV concept als voorbode op de toekomst

9 januari 2018 - Kia presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) 2018 in Las Vegas haar visie op de toekomst van mobiliteit. Tegelijk is de Kia Niro Electic Concept onthuld. Een volledig elektrische Kia Niro met een bereik van 383 km. Kia demonstreert ook een reeks nieuwe technologieën als onderdeel van haar nieuwe 'ACE'-strategie om auto’s Autonomous, Connected en Eco/Electric te maken.

“’Boundless for all’ is de visie van Kia op de toekomst, waarin iedereen kan genieten van de voordelen van toekomstige mobiliteit. Klanten van nu vinden vaak dat een auto ‘slechts een vervoermiddel’ is, maar Kia is vastberaden om voor meer te gaan door een bredere oplossing voor mobiliteit aan te gaan bieden.

De ‘ACE’-strategie van Kia is gebaseerd op drie elementen die samen voor de toekomstvisie van persoonlijke mobiliteit zorgen:

  • Autonomous – Kia wil Level 4 autonoom rijdende auto’s op de markt brengen en in 2021 met tests in ‘Smart Cities’ beginnen.
  • Connected – In 2025 past Kia connected autotechnologie toe in elk segment van haar modellengamma.
  • Eco/Electric – Kia introduceert tot 2025 zestien voertuigen met elektrische aandrijving in de vorm van nieuwe hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s inclusief een gloednieuwe brandstofcelauto (FCEV) in 2020.

Tegelijk met de nieuwe technologie kondigt Kia aan dat het haar autodeeldienst ‘WiBLE’– gelanceerd in 2017 in Korea – verder uitrolt in 2018, te beginnen in Europa.