Kia Niro EV foto's en eerste specificaties

Geplaatst op: 06/06/2018 Kia Niro EV foto's en eerste specificaties

De Kia Niro EV is de tweede volledig elektrische auto van Kia, en één van de eerste volledig elektrische SUV's in Europa. De actieradius bedraagt 450 kilometer. Je kunt daarmee op één acculading van Amsterdam naar Maastricht rijden en weer terug. De Kia Niro EV beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar.

Keuze uit twee accupakketten

De Kia Niro EV heeft een volledig elektrische aandrijflijn die is gekoppeld aan een lithium-ion-polymeer accu. Er is keuze uit twee verschillende accupakketten:

  • Mid Range: 39,2 kWh, actieradius: 300+ km
  • Long Range: 64 kWh, actieradius: 450 km

Beide accu's zijn specifiek voor de Kia Niro EV ontwikkeld. De elektromotor zal rond de 200 pk gaan leveren.

Kia Niro EV volgende stap naar emissievrij rijden

Kia heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet naar emissievrij rijden en de Kia Niro EV is een belangrijke volgende stap. De Niro EV zal net als alle Kia's met 7 jaar garantie worden verkocht. Daarmee is Kia de enige autofabrikant die 7 jaar garantie aanbied op volledig elektrische auto's.

Slank profiel

Het design is geïnspireerd op de Niro EV Concept, die onlangs op de Consumer Electronics Show (CES) is gepresenteerd. Het definitieve model heeft bijzondere kenmerken zoals futuristische luchtinlaten en pijlvormige LED-dagrijverlichting.

Prijs Kia Niro EV

Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend. Wil je hierover op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een mail via deze link, dan houden wij je op de hoogte.

kia niro ev 2018

nieuwe kia niro ev