Kia Niro scoort 5 sterren veiligheid

Geplaatst op: 03/11/2022 Kia Niro scoort 5 sterren veiligheid

Door goede prestaties op vrijwel alle veiligheidsonderdelen scoorde de Kia Niro onlangs de maximale score bij de strenge Euro NCAP veiligheidstests. Vooral de aanwezigheid van DRIVE WiSE-rijassistenten, zoals een dodehoekcamera en vermoeidheidsherkenning, zorgden ervoor dat de Kia Niro 5 sterren scoorde.

Wat maakt de KIA auto's veiliger?

Technologieën om aanrijdingen te voorkomen
Onder het label DRIVE WiSE biedt Kia intelligente veiligheidssystemen om de gevaren en stress van rijden op onze vaak overvolle wegen te verminderen. Deze systemen zijn ook wel bekend als ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Voor jou betekent het verbeterde verkeersveiligheid en onbezorgd, heerlijk rijden. Zien de hulpsystemen iets gevaarlijks, dan melden ze dat direct. Er zijn er zelfs die actief kunnen bijsturen of remmen als dat nodig is. 

 

Sterk Hoogwaardig staal
Slimmer gebruik van metalen en lijmsoorten en hitte geperste componenten maken de carrosserie nog robuuster. De sterke carrosserie verbetert de botsbeveiliging, zorgt voor betere rijeigenschappen en een stillere rit.

 

Airbags
Om inzittenden te beschermen en de kans op verwondingen bij een botsing te verkleinen, beschikken veel modellen over voor- en zij-airbags voor de bestuurder en voorpassagier. Daarnaast ook twee zijgordijn-airbags en een knie-airbag voor de bestuurder.

Gordelspanner
Gordelspanners trekken de gordel strak bij een (flinke) aanrijding. Ze houden de passagiers stevig op hun plek vlak vóór en tijdens een aanrijding. Dit zorgt ervoor dat je bij een botsing op gecontroleerde wijze in contact komt met de airbag.


Aangepaste bumpers om voetgangers te beschermen
Een aangepaste materiaalkeuze en vorm, zorgen ervoor dat de benen van de voetganger minder zwaar belast worden bij een aanrijding en verminderen het risico onder de auto terecht te komen.

 

Kortom, bij KIA staat veiligheid voorop. Hoe belangrijk vind jij veilig rijden?