Kia nummer 1 in kwaliteit

Geplaatst op: 01/07/2017 Kia nummer 1 in kwaliteit

In de nieuwste Initial Quality Study (IQS) van het gerespecteerde, onafhankelijke onderzoeksbureau J.D. Power staat Kia opnieuw fier op nummer 1. Voor het tweede jaar op rij scoort Kia het best op het gebied van kwaliteit van nieuwe auto’s.

In de nieuwste Initial Quality Study (IQS) van het gerespecteerde, onafhankelijke onderzoeksbureau J.D. Power staat Kia opnieuw fier op nummer 1. Voor het tweede jaar op rij scoort Kia het best op het gebied van kwaliteit van nieuwe auto’s. Kia scoorde dit jaar nog beter dan in 2016, toen het ook al als beste uit de bus kwam. Kia verbeterde de score zelfs tot slechts 72 kwesties per honderd afgeleverde auto’s – het kleinste aantal in de laatste twintig jaar dat J.D. Power de IQS uitvoert.

Bovendien behaalde Kia van alle autofabrikanten de meeste awards. In vijf segmenten legde Kia beslag op de eerste plaats. De Soul won in het segment compacte MPV’s, de Forte in het segment compacte auto’s, de Cadenza bij de grote auto’s, de Niro bij de kleine MPV’s en de Sorento bij de medium-SUV’s. In Nederland worden de modellen Forte en Cadenza niet geleverd.

• Kia stond in 2016 al op de eerste plaats van de ranglijst van auto- en truckmerken; dit jaar scoort de autofabrikant nog eens 11 punten beter doordat Kia-rijders nóg positiever zijn over de kwaliteit van hun Kia.

• De Kia Soul, Niro en Sorento staan, net als de -niet in Nederland leverbare- Kia Forte en Cadenza op nummer 1 in hun segment, waarbij de Cadenza bovendien het kleinste aantal problemen liet noteren van álle auto’s in dit onderzoek.

>Alle Kia’s op nummer 1 of 2

De Kia Soul kreeg voor het derde opeenvolgende jaar een IQS-award. En de nieuwste Kia-modellen, de Cadenza en Niro, presteerden uitstekend en werden meteen al in hun eerste productiejaar onderscheiden. De Kia Cadenza scoorde het best van alle auto’s in het onderzoek van J.D. Power. Inclusief de Optima en de Sportage legde elk van de zeven modellen in Kia’s gamma beslag op de eerste of tweede plaats in hun segment in het J.D. Power IQS-onderzoek.

Autofabrikant van wereldniveau

“Toen Kia vorig jaar alle andere autofabrikanten versloeg in J.D. Powers Initial Quality Study, vroeg menigeen zich af of we de toppositie zouden kunnen vasthouden. Nu zegt het J.D. Power-onderzoek luid en duidelijk ‘Ja!’. In 2017 legt Kia voor het tweede jaar op rij beslag op de toppositie en neemt het in meer segmenten een award mee naar huis dan welke andere autofabrikant ook”, aldus Michael Sprague, COO en EVP van Kia Motors America. “Onze opeenvolgende successen in de J.D. Power IQS bevestigen de status van Kia als autofabrikant van wereldniveau en illustreren het hoge niveau van vakmanschap en de kwaliteit van onze medewerkers en de auto’s, crossovers en SUV’s die ze maken.”

De jaarlijkse J.D. Power Initial Quality Study analyseert de antwoorden van 77.415 respondenten ten aanzien van 243 modellen in 26 segmenten. De auto’s zijn beoordeeld op rijgedrag, prestaties van motor en transmissie en een breed scala aan kwaliteitszaken waarmee de berijders te maken hadden in de eerste drie maanden waarin ze met hun nieuw aangeschafte auto reden.