Kia Sponsor van UEFA Europa League

Geplaatst op: 29/08/2017 Kia Sponsor van UEFA Europa League

Kia is de nieuwe Official Partner van de UEFA Europa League. De samenwerking is vandaag officieel beklonken. Het driejarige sponsorschap gaat in vanaf seizoen 2018/2019 en loopt tot en met de UEFA Europa League-finale in 2021.

De UEFA Europa League is ’s werelds grootste profvoetbalcompetitie met clubs uit 54 Europese landen en een wereldwijd TV-publiek van ruim 980 miljoen mensen. Als Official Partner levert Kia een vloot van negentig voertuigen aan de UEFA (Union of European Football Associations) voor de UEFA Europa League-finales in 2019, 2020 en 2021. De verschillende Kia-modellen worden ingezet voor het vervoer van teams, officials, gedelegeerden en vips.

Trophy Tour

Daarnaast organiseren Kia en de UEFA voor het eerst de UEFA Europa League ‘Trophy Tour’, waarbij fans over de hele wereld de kans krijgen om de iconische toernooibekers te aanschouwen en topvoetballers in levenden lijve te ontmoeten. Kia nodigt ook jonge voetbalfans uit om Official Match Ball Carrier te worden. Dit zijn de jongens of meisjes die de wedstrijd openen door de bal te overhandigen aan de scheidsrechter.