Nieuwe Kia e-Soul prijzen en line-up bekend

Geplaatst op: 20/06/2019 Nieuwe Kia e-Soul prijzen en line-up bekend

De (alweer) derde generatie van deze urban crossover zal in Europa uitsluitend leverbaar zijn als volledig elektrisch aangedreven.

Overzicht

    • Kia e-Soul krijgt prijskaartje van  €42.995 
    • Volledig elektrisch aangedreven wagen beschikt over een 64kWh batterij
    • Actieradius tot 452 kilometer (volgens WLTP)
    • Snellaad aansluiting tot 80kW
    • Inclusief  ‘connected car’ telematica technologie

Exterieur
Ten opzichte van de 2e generatie Soul EV krijgt de nieuwe Kia e-Soul er een beetje lengte en breedte bij, waar de auto iets inlevert in hoogte. Zie onder de gegevens in de tabel.

Tegen een meerprijs van €1.100 krijg je van Kia een stoerder design op je e-Soul. Dit houdt in dat je wielkastranden (1) en dorpels (2) speciaal bekleed worden en je krijgt er ook een skid plate onder de voorbumper bij (3).

Interieur
Bij de nieuwe e-Soul is muziek wederom als inspiratiebron gebruikt. De ontwikkelaars hebben geprobeerd nog weer een sterkere connectie te maken tussen beleving en muziek dan dat deze was bij zijn vorige generaties. Zo heb je bij de ExecutiveLine een Sound Mood Light feature waarbij zacht licht op de portieren geprojecteerd wordt. Daarnaast pulseert het systeem de ritme van het muziek welke door het audiosysteem ten gehore gebracht wordt. Het is mogelijk te kiezen tussen zes verschillende thema’s interieurverlichting en acht regelbare kleuren.

Muziekinstallatie
De standaarduitvoering van de e-Soul heeft 6 speakers inclusief 2 tweeters. Wanneer er een ExecutiveLine aangeschaft is, heeft men de beschikking over 10 speakers van Harman Kardon met maar liefst 640 Watt vermogen.

Veiligheid
Om de bestuurder te beschermen tegen mogelijke gevaren en de rijbeleving zo optimaal mogelijk te maken beschikt de nieuwe Kia e-Soul over Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Hieronder vallen onder andere noodremassistentie, actieve dodehoekassistentie, adaptieve cruise control met Stop & Go en actieve rijbaanassistentie, vermoeidheidsherkenning en grootlichtassistentie.

Verder beschikt de auto over Lane Follow Assist waarbij rekening gehouden wordt met de voorganger wat betreft acceleratie, remmen en besturing. Bij snelheden tussen 0-60 km/h doet de LFA z’n werk met behulp van camera- en radarsensoren. Bij snelheden boven de 60 km/h neemt de Lane Keep Assist het over. De achteruitrijcamera van de e-Soul beschikt bovendien over een actieve kruisend verkeersdetectie systeem.

Uiteraard is de Kia e-Soul voorzien van het zogenaamde ‘Emergency call’ (noodoproep) systeem, wat tegenwoordig verplicht is voor auto’s nieuw op de markt. Via dit systeem kan er naast een noodoproep ook de locatie en andere relevante informatie van de auto verstuurd worden.  


Multimedia
Momenteel heeft de e-Soul als eerste Kia  in Europa een 10,25” multimedia touchscreen. Het touchscreen beschikt over meerdere functionaliteiten waaronder; split-screen, personalisatie, ingebouwde simkaart, connectiviteit van 2 smartphones en sound mood light voor het instellen van kleurthema’s.

Technische gegevens
De Kia e-Soul wordt in Europa exclusief als volledig elektrisch aangedreven geleverd. De auto beschikt over een 64kWh batterij welke gekoppeld is aan een 204pk (150kW) sterke elektromotor. Met een volle batterij kan de e-Soul volgens WLTP 452 kilometer afleggen. Verder is het energieverbruik volgens de norm van de WLTP-cyclus met 157Wh/km. De batterij is net als bij de e-Niro gekoeld vloeistof gekoeld. De Kia e-Soul accelereert slechts in 7,9 seconde van 0 naar 100 km/uur.

Opladen
Standaard is de e-Soul uitgerust met een type 2 universele CCS aansluiting voor normaal en snelladen.

Energieterugwinning
Om het rijbereik verder te optimaliseren is de e Soul standaard uitgerust met een regeneratief remsysteem, drive mode select systeem (Normal, Eco en Eco+) en Batterijverwarming om ook tijdens lagere temperaturen een optimaal rijbereik te verkrijgen.