Prijzen nieuwe Kia Optima Sportswagon PHEV bekend

Geplaatst op: 15/01/2019 Prijzen nieuwe Kia Optima Sportswagon PHEV bekend

Vernieuwde Kia Optima Sportswagon PHEV

De Kia Optima facelift van de benzine- en dieselvarianten wordt opgevolgd met de Kia Optima Sportswagon PHEV. De groene modellen reeks die verder bestaat uit de e-Niro, Soul EV, Niro PHEV en de Sportage MHEV is hiermee weer compleet. De Kia Optima PHEV zal alleen leverbaar zijn als Sportswagon en niet als sedan.

 

Belangrijkste kenmerken

De vernieuwde Optima PHEV is qua design aangepast op basis van de Optima benzine- en dieselvarianten. Dit is te zien in de voorbumper, de lay-out van de mistlampen, de koplapen, de richtingaanwijzers en het design van de velgen.

 

Motor

In de Optima SW PHEV ligt een 2.0 GDi benzine motor gecombineerd met een elektromotor, welke een 11,26 kWh batterijpakket bevat. Er kan tot 62 kilometer elektrisch worden gereden. Verder bevat de wagen een zestraps-automaat en beschikt het over een totaal vermogen van 205pk.

 

Prijzen & uitvoeringen

De Sportswagon zal in twee verschillende uitvoeringen geleverd worden: De rijk uitgeruste basisuitvoering 'DynamicPlusLine' welke een consumentenadviesprijs heeft van €44.395,- en de meest complete uitvoering 'ExecutiveLine' met een consumentenadviesprijs van €47.895,- 

 

Wil je meer informatie over de auto? Bekijk dat dan hier, of kom langs in onze showroom!